Vlakovi, brodovi i zrakoplovi

Slikovnica iznenađenja

Naša djeca, 2004. god., tvrdi uvez, trodimenzionalna slikovnica.

Ovu slikovnicu sam kupila Ivoni kad je bila dosta mala. Svi roditelji s kojima sam razgovarala o ovoj slikovnici imali su istu primjedbu: E, da su stihovi malo bolji! Isto mislim i ja. Za izradu ove slikovnice vjerujem da je potrebno više truda jer je slikovnica trodimenzionalna. Moji klinci to jako vole i moram priznati da to izgleda neobično i lijepo. Ilustracije su lijepe i šarene, a sa svake stranice iskače neko prijevozno sredstvo. Pa koje bi dijete poželjelo više. No moji su klinci uskoro uvidjeli da je tekst veliki nedostatak ove slikovnice. Zato kad je čitamo, skoro uopće ne slušaju što ja čitam nego se igraju i razgledavaju šarene stranice ove zanimljive slikovnice. Ponekad uzmu i manje igračkice te ih stavljaju u kamion, auto, traktor… Dječja mašta je neograničena.

Iako se neke trodimenzionalne slikovnice dosta brzo potrgaju, moram priznati da s ovom to nije slučaj. Naša nas još dosta dobro služi usprkos tome što je sve prošla. No,  ipak vodite računa da u savršenom stanju neće ostati dugo ako imate mlađu djecu.

Cijena koju sam uspjela pronaći na Inernetu za ovu slikovnicu je 110,00 kuna. Ja sam je platila 100,00 kuna, ali jednom prilikom sam je vidjela u Narodnim novinama i cijena je bila 60,00 kuna. Nisam sigurna da li je bila neka akcija ili nešto slično. Jer to je dosta velika razlika u cijeni. Imaju je i u našoj gradskoj knjižnici, ali moram priznati da je u dosta lošem stanju.

Ako vaše dijete voli stihove u rimi i šarene, zanimljive ilustracije, probajte je potražiti u knjižarama ili pak gradskim knjižnicama. No, prije nego je kupite obratite pozornost na tekst. Kako smo svi različiti, možda će vam se svidjeti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, u stihu | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.