Vještičin ormar – Laure Monloubou

S engleskog preveo Ivan Ott

Školska knjiga, Zagreb, 2003. god., 28 str., tvrdi uvez.

Pas Ernest živi u vještičjoj kući zajedno sa svim ostalim vještičjim mezimcima. Kad mu odlazeći na posao vještica ostavi popis poslova koje mora obaviti tog dana, Ernest se malo oneraspoloži misleći kako će cijelo jutro biti zaposlen. Za vrijeme doručka svi vještičji mezimci pristojno sjede za stolom i jedu, čak i vragolasta Sofija, vještičina mačka. Nakon doručka društvo kreće pomesti pod no mačka Sofija se upravo u tom trenutku sjeti čudesne vještičine metle. „Ona će učas pomesti cijelu kuhinju“ – pomisli Sofija. I tako Sofija naredi metli neka pomete pod. Metla smjesta pomete cijeli pod, ali nastavlja i dalje mesti – vrata, zidove i sve do stropa. Tamo se zaustavi i ne želi sići dolje. Društvo nakon toga kreće oprati posuđe no Sofija se u tom trenutku sjeti vještičina čarobnog štapića. S njim će se sve ovo posuđe učas oprati“ – reče Sofija. Što li će se društvu ovog puta dogoditi i kako će sve neobične pojave u kući objasniti vještici, saznajte u ovoj zabavnoj slikovnici.

Kad smo ovu knjigu jučer posudili u Gradskoj knjižnici, priznajem kako sam imala visoka očekivanja. Nekako me podsjećala na knjigu Oprostite…jeste li vi vještica? kojom smo svi zajedno (i djeca, i muž i ja) bili oduševljeni. No osim slične tematike i iste izdavačke kuće, knjige nemaju puno toga zajedničkog. Slikovnica je u redu, čak mogu reći da čim je više čitamo – to nam se više sviđa.

Cijena koju sam uspjela pronaći na Internetu je 59,00 kuna no vjerujem kako je možete pronaći na dječjem odjelu skoro svake knjižnice.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.