Učimo BOJE ja i Petra

Zbirka “Učimo s Petrom”, Aline de Pétigny, Nancy Delvaux, Forum d.o.o., Zadar, 2005.

Priredila: Đurđica Šokot; lektorirala: Nives Opačić, 12 stranica, tvrde stranice

Vrlo zanimljiva slikovnica za djecu između dvije i četiri godine kada se počnu učiti boje. Pristupačna je upravo zbog simpatične djevojčice Petre i njenog medvjedića Kreše kojeg Petra poučava svemu što zna.

U slikovnici mi se sviđa to što su boje uspoređivane sa stvarima koje djecu okružuju u prirodi. Žuta boja Sunca i žitnih polja, crvena boja rajčice i makova, plava boja neba i mora, a ostalo saznajte čitajući knjigu. U njoj dijete uči i odjevne predmete i stvari koje Petru okružuju. Možete je posuditi u knjižnici, a ako je želite imati u svojoj kućnoj kolekciji možete je kupiti u knjižarama . Mi smo je kupili  u knjižari Školske knjige za 19,90 kn. Pisana je velikim tiskanim slovima što je idealno za djecu koju počinju interesirati slova i kako se ona pišu. Karla sada ima četiri i pol godine i zadnjih pola godine sama pokazuje interes za pisanjem, a sve više i za čitanjem. Knjiga je malog formata 13,5×15 cm, ilustracije su vrlo lijepe i zanimljive.

Iz te iste kolekcije možete čitati i učiti o oblicima, suprotnostima i riječima.

Ovakva slikovnica može biti idealan poklon za bilo koje dijete ako idete u posjetu nekome. Mi smo slikovnicu kupili maloj Maši koja ima dvije godine.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, za najmlađe | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.