U vrtu pod zvijezdama – Najljepši cvijet

Jasna Basna – Najljepši cvijet

Egmont, 2008. god., tvrdi uvez.

Iako nisam ljubitelj ove slikovnice, moja djeca je svako malo uzmu na polici knjižnice. Oni su oduševljeni njome. Već smo je toliko puta pročitali da sav tekst znaju napamet. Slikovnica je inače namijenjena mlađoj djeci (/po meni do 3 godine), radnja je jednostavna, teksta jako malo.

Ako se vašem djetetu svidio crtić prema kojem je nastala ova slikovnica, sigurno će se oduševiti i pričom.

Nekako me ovi likovi previše podsjećaju na Teletubbiese koji su mi ipak originalni, a U vrtu pod zvijezdama mi izgleda kao lošija kopija Teletubbiesa. Možda je to zato jer su u vrijeme kad su moja djeca bila za takve crtiće, Teletubbiesi bili popularni.

U ovoj slikovnici Iko Piko vozi se neobičnim autićem poznatim pod nazivom Tutač. Z to vrijeme Jasna Basna traži cvijeće. Iko Piko dolazi po Jasnu Basnu ne bi li se oboje provezli Tutačem. Odvodi je da joj pokaže najljepši cvijet u vrtu. Jasna Basna je jako sretna.

Cijena ove slikovnice je 39,00 kuna no probajte je potražiti u knjižnici prije nego se odlučite na kupnju. Ili je pak prolistajte u knjižari ne bi li uvjerili da je to ono čime će vaše dijete biti zadovoljno. Ako voli likove iz crtića U vrtu pod zvijezdama, onda po meni ne možete pogriješiti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, za najmlađe | Tag članka: , , , , . Označi link.