U šumi

Naklada Panda, 2009. god., tvrdi uvez, slikovnica s prozorčićima

Ovu zanimljivu slikovnicu posudili smo u našoj gradskoj knjižnici i klincima je jako zanimljiva. Stihovima su opisane razne životinje koje žive u šumi: vjeverica, muflon, divlja mačka, medvjed, jež, vuk i druge. Stihovi su šaljivi, a iza lijepih i veselih ilustracija krije se prozorčić iza kojega je još jedna šaljiva ilustracija spomenute životinje. Slikovnica je zaista šarena i vesela pa je djeca stvarno često uzmu u ruke. Po meni su im ipak više zanimljive šarene slikice, a manje tekst.

Nisam ljubitelj šaljivih tekstova o životinjama, jer manja djeca ne razumiju sve šale vezane uz životinju koja se opisuje pa neke stvari shvaćaju doslovno. Tako se u jednoj pjesmici spominje kako su lisici ljudi htjeli skratiti šape kad je htjela ukrasti koku. Imala sam dosta muka s objašnjavanjem da joj ne bi zaista skratili šapice. I nakon mnogih objašnjavanja nisam baš uspjela. I dalje su prštala pitanja: tko skraćuje lisicama šape, kako se to radi, s čim se to radi i sl.

No, sve u svemu, slikovnica je zgodna razbibriga za vruće ljetne dane kad svi pokušavamo bar u najgore doba dana skloniti djecu s vrućine.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , , . Označi link.