U potrazi za srećom – Douglas Kennedy

Nakladnik: Mozaik knjiga, 2009., tisak:  Znanje d.d., studeni 2009., meki uvez, 580 str., cijena 149 kn

Ovih sam dana toliko zaokupljena čitanjem da jednostavno ne stignem napisati ni jedan post za vas vjerne čitatelje, a i kako mi se približava termin, sve me više drugih stvari zaokuplja. Pokušat ću to nadoknaditi i podijeliti s vama ono što sam pročitala ovih dana. Doslovno sam svaki slobodni trenutak iskoristila za čitanje i još sam si uzela više slobodnog nego bih možda to učinila u drugim okolnostima. A i iskreno, sve mi je teže držati korak sa svojom živahnom dječicom. U prijašnjim sam trudnoćama u to vrijeme već morala mirovati na veliko,  sada si to ne mogu priuštiti pa moram malo pustiti djecu da se sama zabavljaju. Najčešće njihove zabave završe tučnjavom ili padom, ali nekako izdržimo dan. Uglavnom, knjiga koja me ovih dana toliko zaokupila, proganja me već nekoliko mjeseci, otkad sam na Dobro jutro Hrvatska čula preporuku da je dobra za pročitati. S obzirom da prošlu knjigu nisam vratila u knjižnicu dva mjeseca, a ova ima 580 stranica, odlučila sam da je želim kupiti. Otišla sam u V.B.Z. knjižaru u Čakovcu i počastila se za 149 kn knjigom i ne žalim.

Kad je suprug čuo što želim čitati, samo mi je rekao: ” Onda budeš valjda sretna kad pročitaš tu knjigu”. Je li u toj  izjavi bilo ironije ili ljubomore, ne znam,  jer možda naslov zvuči kao neki jeftini kliše, ali sad kad je vidio koliko uživam čitajući roman, mislim da  je sretan zbog mene. Svaki put me pitao kakva je knjiga. Meni odlična. Pročitala sam je i ostala zatečena zapletom i raspletom, možda malo razočarana krajem jer nije tipični happy end ljubavni roman. Čak mi je žao što sam je već pročitala.

Roman je napet, a  radnja zapletena od početka do kraja. Vrlo me iznenadilo to što nisam mogla ni predvidjeti što bi se moglo dogoditi, toliko ima preokreta i zapleta. Obično u tim bestseller ljubavnim romanima možeš predvidjeti što će se dogoditi, ali ovaj je doista poseban. Teško je radnju i prepričati, a i nepotrebno jer svaki je doživljava na svoj način. Radi se o ljudima čiji su životi isprepleteni i određeni krivim odlukama koje su donošene spletom nesretnih i nenadanih okolnosti, a ispričana je iz ženskog stajališta i viđenja života. Muška uloga nije umanjena u ovom romanu i presudna je za život žena čiji su životi prepričani. Svakako preporučam ako možete naći vremena za takav jedan opsežan roman, pročitajte ga. Ja sam doslovno gutala stranice.

Objavljeno u rubrici beletristika, Čitaonica | Tag članka: , , , , . Označi link.