Tri praščića (Piktogrami s naljepnicama)

Naša djeca, 2009. god., 16 str., meki uvez.

Ovu slikovnicu s naljepnicama su djeca dobila prošlog vikenda na poklon. Bili su zadovoljni jer vole priču o tri praščića i često razne varijante te dobro poznate priče posuđujemo u Gradskoj knjižnici u Čakovcu. Još ih je više oduševila činjenica da sami mogu lijepiti naljepnice na za to predviđena mjesta u slikovnici. Radnja se odvija u gustoj šumi u kojoj živi majka praščić sa svoja tri sina. Jednoga dana mama reče svojim sinovima kako je vrijeme da odu u svijet tražiti sreću. Praščići su različiti pa su tako dva praščića prave lijenčine koje žele što prije i uz minimalan trud sagraditi sebi kuću. Treći praščić je vrijedan i ne bježi od teškog posla pa tako sebi sagradi kućicu od cigle. Kako će to završiti kad u šumu dođe gladan i strašan vuk saznajte u slikovnici.

Ako niste ljubitelj verzije ove priče u kojoj vuk pojede prva tri praščića, onda potražite za svoju djecu neku drugu verziju. Meni verzija u kojoj dvije lijenčine budu pojedene nije omiljena, ali mislim da djeca to doživljavaju na svoj način i da nije potrebno sve uljepšavati. No, za svoju djecu bi radije odabrala verziju u kojoj se dvije lijenčine ipak nauče pameti.

Koliko sam uspjela pronaći, cijena ove slikovnice ako kupujete Internetom je 25,65 kuna. Inače je cijena 27,00 kuna.

Teksta je malo, priča će možda biti zanimljivija djeci mlađoj od 5 godina. Moja Ivona ju je jednom pročitala, ali kad je uzmemo u ruke, uvijek donese još jednu sa složenijom radnjom objašnjavajući kako su Tri praščića za Vida, a ova druga slikovnica za nju.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , . Označi link.