Traktor ide na tržnicu

Naša djeca, 2008. god., tvrdi uvez, tvrde stranice.

Uz ovu slikovnicu na poklon smo dobili i nekoliko bojica. Priča u slikovnici je namijenjena mlađoj djeci, no vjerujem kako će i starijoj djeci biti zanimljiva jer sadrži predloške za precrtavanje. U slikovnici možete pronaći na svakoj stranici rupice u koje umetnete bojicu i ako bojicom ili olovkom slijedite obrise, nacrtate  lik, predmet ili životinju.

To je mojoj djeci najzanimljivije kod ove slikovnice iako ja i nisam oduševljena slikovnicama koje djecu uče crtati. Po meni svatko od nas (a djeca osobito) doživljavaju stvari na drugačiji način i mislim kako je učenje djeteta kako nacrtati predmet koji ih okružuje samo sputavanje njihove kreativnost.

Umjesto toga, probudite kreativnost u svojoj djeci na način da ćete se uvijek interesirati za njihove radove i pokazati im da cijenite njihov trud i njihova nastojanja da likovno prikažu ono što žele na način na koji žele. Kamo bi umjetnost došla kad bi se sve crtalo na određeni način. Onda umjetnost sama po sebi ne bi niti postojala. Upravo u raznolikosti ljudskih načina izražavanja jest ljepota umjetnosti. Zato ne sputavajte svoju djecu i dajte im da se izraze na način na koji žele. I ne zaboravite ih pohvaliti za njihov trud.

Priča u ovoj slikovnici je jednostavna i vjerojatno će biti zanimljiva mlađoj djeci (do 4 godine). Ilustracije su jednostavne i šarene.

Mislim da ja ne bih svojoj djeci sama kupila ovu slikovnicu no pošto smo je dobili na poklon, dobro će doći u dugim, zimskim danima. A i sad je uzmem u ruke kad me u tri sata poslije podne (u doba najveće vrućine) pitaju da li mogu ići van.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , . Označi link.