Tomica i sparni dan

Egmont, 2008. god., tvrdi uvez, tvrde stranice.

Ova slikovnica veselih i šarenih boja sigurno će razveseliti svako dijete. Sparni je dan i vlakić Tomica ima mnogo posla, ali najviše od svega bi želio voziti djecu na plažu kako bi vidio njihova sretna lica. Njegova želja će se ostvariti kad dobije zadatak da odveze sladoled u prodavaonicu na plaži. Pročitali smo ju bezbroj puta, kupnja se definitivno isplatila.

Slikovnica vjerojatno neće dugo biti zanimljiva djetetu starijem od četiri godine jer je radnja dosta jednostavna. Osim ako je vaš mališan zaista veliki ljubitelj malenog vlakića Tomice.

Koliko se sjećam cijena ove slikovnice je bila oko 40,00 kn. Da li je to puno ili malo, dalo bi se raspravljati, ali ako znate da ćete ovime sigurno razveseliti svoje dijete smatram da se isplati investirati svoj novac u pametnu slikovnicu nego u još jednu plastičnu igračku kakvima su pretrpane skoro sve dječje sobe.

Kupila sam je svom sinu kad je tek prošao godinu dana jer smo stalno iz knjižnice nosili Tomice iz te serije i čitali smo je bar 10 puta na dan (bez pretjerivanja). Sad kad je dvogodišnjak oduševljenje je malo splasnulo, ali još uvijek je često uzmemo u ruke.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , . Označi link.