Tomica i prijatelji – Škrinjica priča

Egmont, 2008. god., tvrdi uvez, 57 str.

Zanimljiva slikovnica za sve ljubitelje malog vlakića Tomice i njegovih prijatelja. Ova prekrasno ilustrirana slikovnica sadrži četiri priče: Tomica, Pero i Miškica; Dvostruka nevolja; Tomica, Jurica i crveni balon te Janko spasitelj.

Mi smo je kupili pred nekoliko dana preko Internet portala aukcije.hr i cijena je bila više nego povoljna. 36,00 kuna smo platili novu slikovnicu Tomica i prijatelji – Škrinjica priča, tri vježbenice Tomica i prijatelji te nam je prodavatelj poslao još jednu vježbenicu gratis. U ovu cijenu je bila uračunata i poštarina. Prilika je zaista bila odlična. Klinci su se oduševili kad je paket stigao. Ivona obožava vježbenice, a Vida je ova ista slikovnica već oduševila kad smo je par puta posudili iz knjižnice. Čitamo je već 5 dana bez prestanka i svaki put jednako uživaju.

Sve priče su lijepe i zanimljive, jedino je druga priča možda malo zbunjujuća manjoj djeci jer su imena lokomotiva dosta slična pa je Vid u početku bio malo zbunjeni i više nije znao kome se što događa. No to je jedna zaista mala zamjerka ovoj lijepoj slikovnci koju se definitivno isplati imati kod kuće ako vaša djeca vole Tomicu.

U prvoj priči Debeljkić odabere Tomicu za obavljanje vrlo važnog zadatka. Treba odvesti opernu pjevačicu Anicu Boticu na koncert. Tomica se osjeća jako ponosno i zaboravlja na lijepo ponašanje prema prijateljima. No nastaje problem kad se iz Tomičinih vagona začuje neko čudno cičanje.

U drugoj priči glavni junaci su dva blizanca: Domagoj i Danko. Kad se dogodi nezgoda na pruzi, blizanci se posvađaju. Blizanci uskoro uviđaju da nije baš lijepo živjeti u svađi. Da li će se pomiriti i na koji način?

U trećoj priči na otok Sodor stiže novi crveni balon koji turiste vodi u obilazak otoka. Jurica se zabrine da turisti više neće trebati vlakove.

U četvrtoj priči vlakovima se pridružuje novi prijatelj: dizalica po imenu Janko. Lokomotivama se u početku Janko uopće se sviđa, no uskoro shvate da je Janko jako korisna lokomotiva.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , , , , , , . Označi link.