Tomica i mlazni pogon

Egmont, 2008. god., tvrdi uvez,  tvrde stranice.

Slikovnica iz Egmontove zbirke Tomica i prijatelji sa lijepim ilustracijama i zanimljivom pričom kojom će sigurno biti oduševljena mlađa djeca koja vole pratiti pustolovine malog vlakića Tomice i njegovih prijatelja.

Tomica priželjkuje da barem jednom bude brz poput svog prijatelja Gordana te mu se želja ispuni kad se jednom slučajno uključi mlazni pogon koji Tomica prevozi…

Slikovnicu se isplati imati kod kuće ako imate dvogodišnjaka ili trogodišnjaka koji voli Tomicu, ali isto tako vašem četverogodišnjaku vjerojatno nakon nekoliko čitanja više neće biti zanimljiva jer je radnja dosta jednostavna. Upravo zato ju je bolje posuditi u knjižnici ako imate dijete starije od tri godine.

Naš Vid ju je dobio jednom prilikom od svoje krsne kume Sandre i vjerujem da ona niti sama nije znala kakav će osmjeh dobiti od svog malog kumčeta kad mu pokloni ovu slikovnicu. U to vrijeme slikovnice iz ove serije su bile hit i stalno smo ih posuđivali iz knjižnice. Idealne su za dvogodišnjake jer ima malo teksta, a ilustracije su velike i šarene. Čitali smo je po cijele dane, ali sad Vid već traži slikovnice sa složenijom radnjom i više teksta. No i sad je ponekad pročitamo.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , . Označi link.