Tko se igra skrivača? – by Karla Paola Molc

Centar za neohumanističke studije, Karlovac, 2009. god., tvrdi uvez.

Ovu prekrasnu slikovnicu je napisala i ilustrirala Karla Paola Molc, učenica 1. Razreda OŠ Žuti brijeg u Zagrebu. Natječaj “Moja prva knjiga” je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i  zaista je za svaku pohvalu.  Jedina zamjerka ovakvih projekata je ta što ih je premalo. Uzevši u obzir broj prekrasne djece koja žive u Lijepoj našoj, ovakvih i sličnih natječaja bi jednostavno uvijek bilo premalo. 

Dakle, ova djevojčica jako voli ići u školu, a najviše od svega voli likovnu kulturu. To je po meni, sasvim opravdano. Ako vas zanima zašto, svakako provjerite u ovoj neobičnoj i zanimljivoj slikovnici. Karla Paola dosta vremena provodi u šumi pa nas ovom slikovnicom poziva da zajedno s njom otkrijemo prave ljepote šuma.

Stihovi su napisani u rimi, kratki su i zanimljivi. Moji klinci su većinu stihova brzo zapamtili i recitirali ih svaki put kad bi se u nekoj situaciji susreli sa životinjom koja se spominje u ovim stihovima. Karla Paola šaljivim stihovima i lijepim ilustracijama opisuje životinje kojima je mjesto stanovanja šuma.

Otkad smo je posudili iz knjižnice, klinci je zaista često nose „na čitanje“. Stvarno im se sviđa. Jako vole slikovnice u stihovima, tako da im se ova odmah svidjela. Iako je danas, nažalost moramo vratiti, sigurna sam da ćemo se uskoro opet susresti s njom.

Svaka čast piscima dječje poezije i proze, ali ovakvu lakoću pisanja i dječju razigranost nitko osim djeteta samog ne može unijeti u slikovnicu.

Bravo Karla Paola!!!

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.