Tihomir trkač

Knjižica o malim strojevima

Egmont, 2004. God., tvrdi uvez, tvrde stranice, u obliku trkaćeg  auta.

Ova zbirka sadrži četiri slikovnice: Branko Buldožer, Tvrtko Taksi, Tomica Teglenica i Tihomir Trkač. Moj Vid pri svakom posjetu Gradskoj knjižnici u Čakovcu posudi jednu od slikovnica iz ove zbirke. Oduševljen je njima. U posljednje vrijeme ga oduševljava sve na četiri kotača tako da su ove slikovnice totalni hit.

Moram priznati da je Tihomir Trkač jedina slikovnica koja mi se svidjela iz ove zbirke. No ako djecu veseli… Slikovnica sadrži malo teksta, a ilustracije su simpatičan. Dobra stvar je da je slikovnica pisana velikim štampanim slovima pa Ivona često uzme slikovnicu i čita je Vidu. To potraje i po 10 – 15 minuta, ali Vid zna cijeniti Ivonin trud pa strpljivo sjedi i čeka kad će njegova velika seka pročitati slijedeću rečenicu.

Evo i kratkog sadržaja:

Tihomir je posjetio garažu da se uvjeri jesu li mu svi dijelovi u redu. On voli juriti po seoskim cestama. Na putu kući Tihomir je uočio uznemirenog teretnjaka koji mu je objasnio da vozi dupina do obale, ali se slomio. Voda je istjecala iz njegovog stražnjeg dijela. Tihomir je imao ideju. Izbacio je svoja zadnja sjedala i okrenuo se prema teretnjaku. Ovaj je pustio vodu da utječe u njega i dupin je zaronio u njega.

Cijena koju sam pronašla na Internetu za kupnju ove slikovnice je 18,05 kn.  Ako se netko odluči na kupnju…

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.