Tigar mrzi gubiti

Egmont, 2007.god., tvrdi uvez, 32 str., izlazilo uz Večernji list.

Ova slikovnica je iz kolekcije koja se jedno vrijeme prodavala na kioscima. Svaki tjedan je izašla po jedna slikovnica, a cijena jedne je bila 29,00 kuna. Moram priznati da je ovo jedina koju smo kupili jer se nisam oduševila njome pa mi je bilo žao davati svaki tjedan 30,00 kuna. A uostalom u našoj gradskoj knjižnici se mogu posuditi sve slikovnice iz ove zbirke pa nema potrebe sve slikovnice ovog svijeta imati kod kuće. Kasnije sam vidjela da ova kolekcija sadrži i nešto bolje slikovnice od ove. Nije ni ova tako loša, ali bilo bi sasvim dovoljno da smo je jednom ili dva puta posudili izknjižnice jer je ne čitamo baš tako često.

Može dobro doći ako želite pokazati svom djetetu kako je u igri ipak važnije sudjelovati, a ne pobjediti.

Jednog sunčanog dana Tigar naiđe na svoje prijatelje iz Stojutarske šume kako na mostiću igraju igru pod nazivom Pooh štap. Jako ga zanima što oni to rade, a oni mu objašnjavaju kako se igra ova igra. On odmah poželi igrati, no kad nikako ne uspijeva pobijediti Sivka, počinje se ljutiti sve više i više…

Disney ilustracije malog mede po imenu Pooh i njegovih prijatelja su savršene.

Priča je ok, pouka još bolja te zaista primjerena djeci. Može im pomoći da riješe probleme s kojima se susreću u svakodnevnoj igri i druženju s djecom.

No, nekako mi se čini da se pred kraj slikovnice zaboravilo kome je slikovnica namijenjena. Tekst postaje sve dulji, jasnoća onoga što se želi prenijeti djeci upitna. Ne mogu se otetu dojmu da je slikovnica trebala biti 10 stranica kraća.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.