Ti i ja , mali medo

Epta – najljepše slikovnice svijeta, 1997. god, tvrdi uvez.

Napisao: Martin Waddell

Ilustrirala: Barbara Firth

Preveo: Stanislav Femenić

Po meni je ovo najljepša slikovnica za djecu s kojom sam se do sada susrela. Ovu toplu, a opet tako jednostavnu priču može napisati samo netko tko uistinu poznaje djecu i tko je duboko u sebi još uvijek pomalo dijete. Svaka čast autoru ove slikovnice. Po meni teško da će netko nadmašiti njenu kvalitetu.

Glavni likovi su Mali Medo i Veliki Medo koji zajedno žive u svojoj pećini. Mali Medo htio bi se igrati, ali Veliki Medo mora raditi. Kako će spojiti svoje želje i potrebe saznajte u ovoj prekrasnoj slikovnici. Nikako je ne propustite pročitati svojoj djeci. Otkrit ćete jedan sasvim novi svijet pun ljubavi, poštivanja te međusobne topline i povezanosti.

Prvi put sam se s njom susrela kad sam bila na praksi u dječjem vrtiću. Mališani su je neprestano željeli čitati, a teta im je svaki dan s velikim veseljem iznova čitala. Kad sam je prvi put uzela u ruke shvatila sam zašto je i djeca i teta toliko vole. Danas sam i sama majka i ovu slikovnicu često posuđujem svojoj djeci. Jako je vole i često gledam ne bi li je pronašla na Internetu da im je kupim, ali do sada nisam uspjela pronaći niti jedan primjerak. No ne odustajem. A do tada ćemo je sigurno još puno puta posuditi u knjižnici.

Uz ovu slikovnicu svaki put iznova shvatim kako su slikovnice vrijedna stvar, ali ipak su neke vrednije od drugih. Ovo je jedna od onih koje nikako ne smijete propustiti pročitati svojem djetetu.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , . Označi link.