Tarzan

Egmont, 2008. god., 64 str., tvrdi uvez, izlazilo uz 24 sata.

Ne znam kako mi se sve do sada dogodilo da zaboravim staviti omiljenu slikovnicu mog muža. Kad smo je kupili, bio je oduševljen i stalno ju je čitao djeci. Svaki put s jednakim žarom. I danas, dvije godine nakon toga, još uvijek mu se lice ozari kad ga zamole da im pročita Tarzana. Kad mene zamole, ja im uvijek tiho napomenem kako tata jako voli čitati Tarzana. Time priuštim svom mužu prekrasne nezaboravne trenutke s djecom, a se bi osiguram bar dvadesetak minuta bez djece. Jer nakon cijelog dana s njima, stvarno mi treba samo se prebaciti na neku drugu aktivnost. Pa bilo to i peglanje ili pranje suđa.

Ako ne znate priču, glavni lik je Tarzan kojeg nakon smrti majke i oca u džungli spasi ženka gorile po imenu Kala. Iako se to baš i ne sviđa njenom mužu Kerchaku, Kala dijete odgaja kao ravnopravnog člana obitelji. Obitelj unatoč tome  živi u miru sve dok u džunglu ne stignu ljudi. Prekrasna Jane se odmah svidi Tarzanu ( a i on njoj), no tu je i opaki lovac Clayton koji kuje opake planove vezano za gorile. Što li će se dalje dogoditi saznajte u slikovnici.

Lijepa slikovnica koju svakako vrijedi pročitati i/ili imati kod kuće. Na Internet portalu aukcije.hr prodavala se po 20,00 kuna no možda je možete pronaći negdje drugdje. U našoj Gradskoj knjižnici u Čakovcu nemaju ovu prekrasnu Disney slikovnicu, no probajte potražiti u vašoj obližnjoj knjižnici. Neke slikovnice iz ove zbirke (poput Kralj lavova) imaju u knjižnicama u malo drugačijem, proširenom izdanju (oko100 stranica) pa možda možete pronaći i sličnog Tarzana. U svakom slučaju, ne propustite svoje dijete upoznati s nezaboravnim Tarzanom i njegovim pustolovinama.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.