Tajno selo – Hlapićeve nove zgode

Croatia film, 2002. god., meki uvez.

Zgodna slikovnica za sve male ljubitelje šegrta Hlapića i njegovih prijatelja. Kvaliteta je jednaka kao i ostalih slikovnica iz zbirke „Hlapićeve nove zgode“. Moji klinci vole cijelu kolekciju, ali po meni je samo jedan Hlapić, a to je onaj originalan iz „Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića“. Svakako upoznajte svoje mališane s malim Hlapićem i njegovim prijateljima i pružite priliku i slikovnicama iz nove zbirke. Jer i one će jednog dana biti stare…

U ovoj slikovnici zločesti Crni štakor napokon se uspije domoći Hlapićevih čarobnih čizmica. Čizmice nikako ne žele slušati naredbe zločestog Crnog Štakora što njega izuzetno ljuti. Odlazi u Tajno selo gdje žive vjeverice s čarobnim moćima. Plan mu je prisiliti vjeverice da mu pomognu pokrenuti čarobne čizmice.

U Hlapićevu kuću dolazi stanovnik Tajnog sela po imenu Robi Reponja. Dolazi tražiti pomoć kako bi izbavio iz zarobljeništva svoje prijatelje koje je zarobio Crni štakor. A stanovnice Tajnog sela zapravo nemaju nikakve tajne moći već su sve to izmislili kako bi ih ostali ostavili da žive u miru. Sada su u velikoj nevolji jer Crni Štakor od njih očekuje veliku pomoć i ne želi otići dok ne dobije što želi. Što će se dalje dogoditi, saznajte u slikovnici.

Meni je ovo najmanje dobra slikovnica iz zbirke Hlapićeve nove zgode. Kažem najmanje dobra jer ni u kom slučaju nije loša. Samo su ostale bolje. Istog mišljenja su i moja djeca.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , . Označi link.