Tajni život životinja – Čudesni svjetovi Walta Disneya

Vuk Karadžić, Beograd, 1978. god., 216 str., tvrdi uvez.

Slikovnica bogata prekrasnim fotografijama životinja. Čitajući je možemo saznati puno zanimljivih činjenica o tome kako žive životinje. Vjerojatno će biti zanimljivija djeci starijoj od 6 godina, ali možete je čitati (cijelu ili pak samo neke dijelove) i manjem djetetu. Na kraju knjige je dodatak, priča pod nazivom: Odiseja jedne vidre. Ilustracije u priči su crno bijele, dok su fotografije u cijeloj knjizi u boji.

Često sam u razgovoru s mladim roditeljima čula: “E da su mi samo one stare, debele Disney slikovnice koje sam ja imao/imala kad sam bio/bila dijete.” A ja onda s ponosom izvadim četiri odlično očuvane knjige koje je moja svekrva godinama čuvala za svoje unučiće i pitam: “Dal možda ove?” Odgovor koji slijedi je: “Joj, da, upravo te. Daj da ih malo vidim.” Knjige iz ove zbirke su stvarno odlične i vrijedi ih imati kod kuće.

Slikovnicu sam vidjela na prodaju na Internet portalu aukcije.hr i cijena je bila negdje oko 100,00 kn. Smatram da bi cijena ipak trebala biti malo manja. Probajte je pronaći na tavanima ili pak u podrumima. Pronađete li je, vjerujem da nećete požaliti.

Obratite pažnju na godinu izdanja pa nemojte očekivati fotografije koje možete pronaći u novijim enciklopedijama i slikovnicama. Razlika ipak postoji. Mi je ponekad uzmemo u ruke, ali smatram da će mojoj djeci ipak biti najzanimljivija kad budu veći.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , . Označi link.