Svijet mašte – Čudesni svjetovi Walta Disneya

Mladinska knjiga, Ljubljana, 1978. god., 256 str., tvrdi uvez.

Ovo je meni i mojoj djeci najdraža slikovnica iz zbirke „Čudesni svjetovi Walta Disneya“. Prava je šteta da danas djeca imaju toliko slikovnica i igračaka pa ponekad zaborave na one najbolje i najljepše. Jer ova slikovnica to zasigurno i jest – jedna od najboljih slikovnica u našoj dječjoj kućnoj biblioteci, a jednostavno u tolikom broju raznih slikovnica često se zagubi. Jedina dobra stvar kad smo bolesni je da onda posegnemo i za tim zaboravljenim, debljim slikovnicama jer su slikovnice skoro jedino za što djeca imaju snage u temperaturi. Tako smo se ove zime opet zakačili za ovu slikovnicu. Ako ste generacija kasnijih 70-ih ili ranih 80-ih godina prošlog stoljeća velika je vjerojatnost da imate bar neku od ovih slikovnica negdje na tavanima ili u podrumima. Pa što čekate, potražite je.

Ako zaista ne znate gdje bi se mogle nalaziti, a željeli biste da ih vaša djeca imaju moram napomenuti kako ih često vidim u prodaji na Internet portalu aukcije.hr. Cijena naravno ovisi o osobnoj procjeni prodavača o tome koliko vrijede ove slikovnice.

Moj muž ne voli previše baš ovu slikovnicu iz zbirke jer se otprilike na sredini knjige nalaze razne pjesmice koje sadrže dosta srbizama pa su same po sebi djeci prilično nerazumljive. No naši se klinci uvijek zakače baš za njih jer su im strašno smiješne. Ja pak u tome ne vidim ništa loše.

Sadrži priče: Uspavana ljepotica, Pinokio, Peća i vuk, Djed zeko, Bongo, Snjeguljica i sedam patuljaka, Cirkuski slončić Dumbo, Mama guska (pjesmice koje su nastale prema zbirci pjesama „Mother Goose“), Tri praseta, Pepeljuga, Čarobnjakov učenik, Cvrčak i mravi, Ružno pače, Hrabri krojač, Djeca u Zemlji igračaka.

Ilustracije su prekrasne, a priče odlične.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Označi link.