Šuma Striborova

Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić – Karlovac, 2009. god., tvrdi uvez

Prema književnom tekstu Ivane Brlić Mažuranić

Jezična prilagodba teksta: Franca Puškarić

Ilustracije: Đurđa Guštin

Ovakve slikovnice me uvijek iznova oduševljavaju. Kad sam je vidjela u gradskoj knjižnici u Čakovcu, pomislila sam: Ni ovo sigurno nije jedna od verzija koju bih mogla pročitati svojoj djeci kako bi ih već sad malo upoznala sa Šumom Striborovom – bajkom koja je ostavila toliko utjecaja na mene kad sam bila dijete. No kad sad je otvorila, znala sam da je to ono što tražim. Što reći nego BRAVO za odličnu ideju. Pročitala sam na Internetu da je ova slikovnica zapravo napravljena da bi pobliže pojasnila ovu predivnu priču učenicima s posebnim potrebama.

Jako me veseli činjenica da ima ljudi koji žele što više djecu s posebnim potrebama uključiti u razredni program i pomoći im što je više moguće. Još me više veseli da ima netko tko želi podržati takve ljude, kao što je Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić u Karlovcu.

Nama je ova slikovnica došla upravo u vrijeme kad se Ivona počela zanimati za priče i bajke takvog karaktera. Vid je slušao, ali ipak mislim da je malo toga shvatio. Ivona je pak bila jako zadovoljna ovom slikovnicom. Čim joj je došla prijateljica na igranje, krenula je pokazati joj slikovnicu u kojoj se zmija pretvara u djevojku te se vjenča za jednog mladića. Jako je se dojmila, što je meni izuzetno drago.

Drugi dan je došla k meni susjeda Tanja sa petogodišnjim Tonijem. Spomenula je da je i ona tražila Šumu Striborovu u gradskoj knjižnici, ali je uzela onu koja još nije za njenog sina. Ova verzija je idealna za djecu od 4 godine na dalje. Lagana je za čitanje, događaji se nižu logično i kronološki. Ilustracije su jednostavne i lijepe te pomažu djeci da lakše shvate priču.

Svakako je potražite u obližnjoj knjižnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.