Stanko Stonoga – Znaš li kako zakopčati kaput?

Mozaik knjiga, 2009. god., tvrdi uvez.

Ovo je zaista neobična slikovnica. Na naslovnoj stranici je sašiven kaputić spreman da mali prstići lakše nauče kopčati gumbiće. Kaput i gumbić su zaista dobro napravljeni, tako da nema straha da će ih mali, u početku nespretni prstići lako potrgati. Zato ovu slikovnicu možete potražiti i u obližnjoj knjižnici. Ako pak mislite da bi bilo dobro ovu slikovnicu imati u vašoj kućnoj dječjoj biblioteci, cijena je 49,00 kuna.

Stanko Stonoga te njegovi prijatelji: Miš, Maca i Patka ne znaju još zakopčati svoje kaputiće. Ali uz puno vježbanja na malom kaputiću prišivenom na slikovnicu lako će to naučiti. A i svako dijete koje uzme u ruke ovu slikovnicu.

Moji klinci su stalno vježbali kopčati gumbić. Ivoni nije bilo dugo zanimljivo jer ima već 5 godina i već joj je fina motorika bolje razvijena nego Vidu (2,5 godine). On pak svaki dan prčka po gumbiću ne bi li ga uspio zakopčati. Kad uspije, brzo u ruke uzima slikovnicu i dođe nam pokazati da je uspio. Ponekad nije dovoljno spretan i koncentracija mu ne traje dovoljno dugo pa odustaje, ali začas opet dolazi do slikovnice i pokuša ponovo (što me čini jako sretnom).

Ilustracije su lijepe i šarene, a tekst je kratak i jednostavan. Po meni bi slikovnica možda mogla sadržavati i neku dužu, poučnu priču, no to jednostavno nije taj tip slikovnice. Tekst smo tek par puta pročitali jer ni djeci nije pretjerano zanimljiv. Probajte slikovnicu prolistati u obližnjoj knjižnici ako razmišljate o kupnji. Što se nas tiče, mislim da posudba bila odličan izbor. Vjerujem da ćemo je još koji puta posuditi.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.