Snjeguljica i sedam patuljaka

Forum, meki uvez, 16 str.

Ova Forumova verzija je jedna od boljih verzija ove dobro poznate bajke. Tekst je dobar, ilustracije ok, ali ipak svojom kvalitetom nemjerljive s Disneyevim. Ako ste već u rukama imali Disneyevu verziju ove bajke onda je možda bolje da dalje ne tražite jer bi vas svaka druga mogla malo razočarati. No moja djeca jako vole slikovnice iz ove zbirke. Uz ovu imamo i Ružni pačić te Crvenkapicu. Imali smo i Ljepoticu i zvijer ali nam netko nije vratio posuđenu slikovnicu već par godina. Ako ste to bili upravo vi odmah nam vratite našu Ljepoticu i zvijer!!! Šala, šala, ali ipak mi je malo žao jer je zaista bila prekrasna. Forumova verzija Ljepotice i zvijeri mi je bila puno bolja od Disney verzije. Kratka i jasna, a opet s odličnom poukom. No da se mi ipak vratimo “Snjeguljici”.

Cijena ove slikovnice je 2007. godine bila prihvatljiva (u nekim trgovinama oko 20,00 kn) Pisana je velikim štampanim slovima što je dobra informacija ako vam zatrebaju slikovnice za vaše male čitače.

O radnji se vjerujem ne treba puno pričati. Prekrasne pastorke Snjeguljice njena se zločesta maćeha želi riješiti jer joj je Čarobno zrcalo reklo da je ljepša od nje. Kad u šumu za njom pošalje lovca koji je treba ubiti, ovaj se ražali nad lijepom i dobrom djevojkom te joj govori neka bježi čim dalje od dvorca. Uplašena Snjeguljica dolazi do malene kućice gdje živi sedam patuljaka te počne živjeti sa njima. No ni tamo je njena zločesta maćeha neće ostaviti na miru. Na što je sve spremna, saznajte u slikovnici.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.