Slatke njuškice

Egmont, 2007. god., 20 str., tvrdi uvez

Vidi i osjeti

Na koricama ove slikovnice piše: „U ovoj divnoj slikovnici djeca mogu gledati, opipavati i milovati njuškice slatkih životinja.“  I to je zaista tako. Znatiželjni mališani koji svojim malim ručicama žele sve dotaknuti ovdje će napokon doći na svoje. Upravo iz tog razloga su ovu slikovnicu moji mališani često posuđivali iz knjižnice kad su bili mlađi. No, i sad se ponekad nađe kod nas doma.

Iako znam da ima i zanimljivijih slikovnica za trogodišnjake i petogodišnjake, uvijek udovoljim njihovim željama. I moram priznati da se slikovnica tih dana kad je posudimo zaista čita.

Slikovnica sadrži vjerne fotografije psa, mačke, janjeta, svinje, kunića, ždrjebeta i teleta. Ono što je čini posebnom i drugačijom od takvih sličnih slikovnica su posebni dodaci na stranicama. Tako kunić i pas imaju djelić njuškice od materijala koje podsjeća na meko krzno. Svinja ima ljepljivu njuškicu koja moje mališane uvijek najviše razveseli. Mačkica pak ima brkove koje dijete škakljaju po ruci.

Ako se ne odlučite na kupnju svakako posudite ovu slikovnicu u obližnjoj knjižnici. A ako pak tražite dobar poklon za pod bor, evo ideje…

Cijena koju sam pronašla na Internetu je 56,05 kn.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, za najmlađe | Tag članka: , , . Označi link.