Sinbad i duh iz boce

Politika, Beograd; 1980. god., meki uvez, 16 str.

Ovo je u zadnjih par tjedana Vidova omiljena slikovnica. Mali Sinbad ga je jednostavno oduševio i stalno čitamo njegove pustolovine. A kad je ne čitamo, Vid je sam lista. Ovu slikovnicu vjerojatno možete pronaći samo na tavanima ili u podrumima vaših roditelja. Ako vam ne smeta ekavica (koju ćete morati prevoditi svojoj djeci) uzmite ju, obrišite prašinu i upustite se u velike avanture malog Sinbada koji ovaj puta stiže na nepoznati otok i tamo upoznaje duha koji (naravno) izađe iz boce te Sinbadu objašnjava zašto je godinama bio zarobljen u boci.

Duh Sinbadu kao zahvalu što ga je oslobodio ropstva poklanja blago koje je sakriveno na otoku.

Ne čini mi se kao neka pretjerano kvalitetna slikovnica no mojim klincima je jako zanimljiva. Ponekad su stare, skoro zaboravljene slikovnice mališanima pravo blago.

Iz ove zbirke imamo još par slikovnica o maloj pčelici Maji. Slikovnice su manjeg formata pa ih djeca jako vole jer su svojom veličinom savršeno prilagođene djeci. Njihovi mali prstići ih mogu bez problema listati.

Ovakve slikovnice probajte potražiti na Internet portalu aukcije.hr. Tamo se često znaju naći ovakve starije slikovnice. Ponekad se prodaju pojedinačno, a ponekad u lotovima od nekoliko slikovnica zajedno.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , . Označi link.