Šaljive pjesme u slikovnici iznenađenja

Naša djeca, 2004. god., 20 str., tvrdi uvez, trodimenzionalna slikovnica.

Zanimljiva trodimenzionalna slikovnica koja će sigurno razveseliti svako dijete. Posebnost i zanimljivost ove slikovnice je po meni više u trodimenzionalnim ilustracijama nego u pjesmicama koje se rimuju. Ilustracije u potpunosti odgovaraju onome o čemu se radi u pjesmicama. Mojim klincima je to bilo najzanimljivije. Djeca vole kada su stvari vizualno predočene pa tako i kad slika odgovara onome što je napisano.

Moji klinci nikako ne vole kada tekst ne odgovara ilustracijama ili kada pak tekst kasni za ilustracijama (što je često slučaj u starijim slikovnicama). Onda su puni pitanja o tome zašto baš nije sve onako kako bi trebalo biti.

Što se tiče trodimenzionalnog doživljaja, autori ove slikovnice stvarno su si dali truda. Ima tu ormara koji se otvaraju, djevojčice koja se ljulja na ljuljački, pastirice koja okreće glavu lijevo – desno ne bi li pronašla svoje ovce…

Šaljiv tekst sigurno će oduševiti djecu svojom jednostavnošću. Likovi su zanimljivi i pristupačni djeci, a događaji u kojima se nađu ti likovi opisani su na djeci šaljiv način. Još ako vaša djeca vole rimu…

Tekstom su možda više oduševljena djeca nego mi odrasli. Ja nekako uvijek mislim da bi tekst trebao biti više poučan. No možda smo mi odrasli  ponekad malo prekruti. Djeca se trebaju i zabavljati, zar ne? Probajte ovu slikovnicu posuditi u obližnjoj knjižnici ukoliko razmišljate o kupnji. Mi sa primjerkom iz knjižnice nismo bili zadovoljni jer je bila dosta potrgana, no možda ćete imati više sreće. Koliko sam uspjela pronaći na Inernetu, cijena ove slikovnice je 110,00 kuna. Evo nekoliko sličica koje bi vas mogle zainteresirati za ovu slikovnicu:

Objavljeno u rubrici Čitaonica, u stihu | Tag članka: , , . Označi link.