Ružni pačić

Forum, 2006. god., meki uvez.

Ovu dobro poznatu priču o ružnom pačiću kupila sam Ivoni kad je imala 15 mjeseci. Svakako sam željela da se upozna s ovom tužnom, ali jako poučnom pričom. Kako je obožavala sve slikovnice, ni ova nije bila izuzetak.

Mama patka sjedi na jajima i kad jaja počnu pucati u čudu se zagleda u posljednje, peto jaje. No ono je neobičnog oblika i boje. Na posljetku se iz njega izlegne neobičan pačić. Mama patka užasnuto krikne, a ni ostalim stanovnicima dvorišta malo se pače uopće ne sviđa. Odluče ga potjerati iz dvorišta.

On žalostan i jadan odlazi u svijet jer ga nitko ne želi. Sretne malenog mišića koji ga tješi govoreći mu kako on uopće nije ružan.  On odvodi malog pačića do tete Franice koja ga prima u svoju kuću. No i tamo sve krene naopako jer u kući tete Franice žive pijetao i mačak koji odluče također potjerati pačića i to iz čiste ljubomore. Pačić dalje luta i napokon se tužan i iznemogao sruši na snijegu. Tamo ga pronalazi seljak koji se kasno uvečer vraća svojoj kući. U seljakovu kuću je pačić napokon, dobrodošao. No uskoro postaje toliko velik da ruši sve po kući… Što će se dalje dogoditi, saznajte u ovoj zanimljivoj slikovnici.

Ovo je jedna od boljih varijanti „ružnog pačića“. Ružno pače je jedna od klasičnih priča koja se najviše obrađuje u  slikovnicama. No, isto tako je jako teško naći dobru varijantu ove priče.

Kako smo već imali par slikovnica iz ove Forumove zbirke, kad sam kupovala “Ružnog pačića” pretpostavljala sam da je kvaliteta dobra. I nisam se prevarila. Cijena je 2006. godine bila prihvatljiva (oko 20 kn). Mislim da se slikovnice iz ove zbirke još uvijek mogu naći u prodaji jer sam nedavno vidjela da je mama Željka kupila jednu iz ove zbirke svom sinu Marku.

Slikovnicu možete čitati i mlađoj i starijoj djeci što je svakako prednost svake slikovnice. Evo par slikica koje vas mogu malo bolje upoznati s ovom slikovnicom.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , . Označi link.