Ružni pačić – Knjiga + animirani cd

Forum, 2009. god., meki uvez, 32 str.

Ovu simpatičnu slikovnicu posudili smo kod posljednjeg posjeta gradskoj knjižnici u Čakovcu. Ivona je zapela baš za nju jer je pročitala na naslovnici da se uz slikovnicu dobiva i cd. Ona je zapravo mislila da je crtić no kad sam objasnila što je zapravo, svejedno je bila jako zainteresirana. Slikovnica i cd se nalaze u simpatičnom fasciklu da se ne bi što izgubilo, a velika prednost je što se i cd i slikovnica mogu imati posuđeno jednak broj dana kao i obične slikovnice. Klinci bi često u knjižnici posudili crtić no nakon 5 dana počinje se brojati zakasnina koja nije baš mala (5 kuna po danu). Kako je muž često na putu, a mi nemamo auto već smo se naplaćali dosta tih zakasnina. Ovo je bila idealna prilika da cd mogu imati dovoljno dugo.

Nisam pobornik toga da djeca puno vremena provode ispred televizora i kompjutora no svjesna sam toga da ne možemo živjeti u prošlosti i da djeca moraju imati i dio te „suvremene tehnologije“. Nije ni to tako loše ako se dobro „dozira“. A ova nam se zima čini ponekad tako duga… Djeca pak traže zabavu i zanimaciju. Zato nam je ovaj cd došao kao naručen da malo skrati vrijeme. Na cd-u možete naći razne interaktivne igre: bojanku, crtanku, igru slaganja scena, igru pronalaženja razlika i slagalice.

Priča se temelji na dobro poznatoj priči o malom ružnom pačiću kojeg svi odbacuju zato što je ružan. Tužan i promrzao pačić traži topli dom i neku lijepu riječ no nigdje ne pronalazi ništa doli izrugivanja. Da li će priča imati sretan kraj saznajte u ovoj slikovnici.

Ako tražite dobru verziju „Ružnog pačića“ po meni je ovo jedna od boljih. Meni i mojim klincima je zbog ljepših ilustracija i malo toplije priče ipak draža druga verzija Forumovog „Ružnog pačića“. No možda će vama baš ova biti najdraža. U svakom slučaju, ne propustite svoju djecu upoznati s ovom zanimljivom pričom. Pronađete li još neku, bolju verziju, svakako nam javite.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , . Označi link.