Roary (The Racing Car) – Veliki posao majstora Nike

One2play, 2008. god., meki uvez, 28 str.

Ovu slikovnicu smo kupili kad je naš mali Vid počeo gledati istoimeni crtić o malom trkaćem autu po imenu Rory. Kako ne volim kad klinci previše gledaju crtiće, uvijek se potrudim pronaći slikovnicu s omiljenim junacima crtića kojeg gledaju u posljednje vrijeme. To mi uz pomoć gradske knjižnice uvijek polazi za rukom. Ovog puta sam slučajno u prilikom kupovine vidjela ovu slikovnicu u Konzumu po nevjerojatnoj cijeni od 10,00 kuna. Ta prilika se nije smjela propustiti.

Klinci nisu bili sa mnom kad sam je kupila pa sam iskoristila priliku i sakrila je na dno prepune vrećice s namirnicama. Tako ju je u naš dom zapravo donio “Sveti Nikola”. I sudeći prema reakcijama naše djece – bolje nije mogao donijeti. Tako se i “Sveti Nikola” razveselio jer je vidio da su djeca vesela, a on se nije puno istrošio.

Glavni likovi ove slikovnice su majstor Niko i Maša koji se ovog puta utrkivaju kako bi vidjeli tko je od njih dvoje u boljoj formi. U međuvremenu nestašni Munja krade Majstoru Niki njegovu omiljenu poslasticu, krafnu…

Zanimljiva slikovnica, lijepe ilustracije i zanimljiv tekst. Svako malo je ponovo pročitamo.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.