Robin Hood

Egmont, 2009. god., 64 str., tvrdi uvez, izlazilo uz 24 sata.

Slikovnica je napravljena prema istoimenom Disneyjevom crtanom filmu iz 1973. godine. Ilustracije su lijepe, tekst zanimljiv i u potpunosti razumljiv možda malo starijoj djeci (starijoj od 4 godine). No nema razloga da je ne pročitate i mlađem djetetu jer oni si uvijek stvari poslože u svojim malim, pametnim glavicama. Možda im se baš svidi.

Glavni lik je Robin Hood koji se zajedno sa svojim prijateljem, Malim Ivanom suprotstavlja zlom princu Ivanu koji ubire previsoki porez od stanovništva te ih ostavlja na rubu siromaštva dok se sam vrlo brzo obogaćuje.

Naravno da hrabri junak na kraju dobije i lijepu djevojku. Kako se zvala pročitajte u slikovnici.

Ovo je slikovnica iz zbirke koja se prodavala uz dnevni tisak. Nekako je, za razliku od ostalih slikovnica najrjeđe čitamo. Mami jeleni se u toj mjeri nije svidjela da je skoro uopće ne čita svojoj djeci. Nama nije omiljena, ali ne mogu reći da nam je tako loša. Susretali smo se i s puno lošijim slikovnicama. Mislim da ćemo je više čitati kad djeca budu malo starija. Priča o Robinu Hoodu ipak je, po meni, najzanimljivija djeci koja polaze niže razrede osnovne škole.

Likovi su prikazani kao razne životinje, a upravo takve ilustracije mami Jeleni nikako nisu “sjele”.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.