Priče za dobar san (Knjiga 1)

Naša djeca, 1999. god., 24 str., tvrdi uvez

Tekst: Blanka Pašagić

Ovu slikovnicu (zajedno sa njenom sljedbenicom: Priče za dobar san – Knjiga 2) posudio je moj muž pri posljednjem posjetu gradskoj knjižnici. Nisam bila oduševljena što je odabrao baš ove dvije slikovnice. Učinilo mi se da se djeci nikako neće svidjeti, a slijedeći dan smo išli na more pa sam mislila da će posuditi nešto za što je sigurno da ćemo im moći puno puta pročitati ako nas zadesi ružno vrijeme (što se i dogodilo). No moja je procjena bila sasvim pogrešna. Slikovnice smo nosili na more i puno ih čitali. Klincima su se svidjele, Ivoni naročito. Ove priče na neki neobičan način potiču našu maštu i ohrabruju nas da i sami izmislimo vlastite zanimljive priče.

Meni se osobno više svidjela druga knjiga pod istim nazivom, ali u ovoj mi se najviše svidjela priča pod nazivom: Zašto patuljci više ne vole ljude? Priča je to o nepromišljenoj obitelji Otpadić koja jedne sunčane nedjelje odlazi na izlet u šumu. Nered koji ostavljaju iza sebe nikako se ne sviđa malom patuljku Eku.

Ako se odlučite na kupnju, cijena koju sam pronašla na Internetu je 27,55 kn, a ako pak ne, svakako je potražite u obližnjoj knjižnici. Što se tiče nas, mislim da ćemo je još koji put posuditi. Priče su poučne i zanimljive, a moglo bi se reći i dosta neobične.

Idealna je kao slikovnica za laku noć, pogotovo ako imate dijete koje uvijek uzme u ruke najdeblju slikovnicu kako bi još malo produžilo vrijeme odlaska na spavanje. Ovako čitanje možete ipak malo i dozirati da ne otkidate vrijedne minute sna vašeg djeteta. Jer i naši stari su uvijek govorili da dijete raste kad spava.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , . Označi link.