Priče iz čarobne šume

Leo commerce, 2009. god., 55 str., tvrdi uvez.

Tony wolf

Ova se knjiga više svidjela našoj djeci nego meni i mužu. No ponekad se pitam da li bi uopće mi odrasli trebali odabirati što bi djeca trebala čitati. Koliko god se mi trudili, ne možemo se staviti u dječju kožu i na taj način vidjeti što djeca vole i zašto uopće vole to što vole. Kako bi bilo nama odraslima da nam netko drugi bira ono što bi trebali čitati i što bi nam trebalo biti zanimljivo, lijepo i privlačno.

Meni priče nisu po volji jer smatram da nemaju neku veliku pouku koju bi, po mom mišljenju, trebala sadržavati svaka priča za djecu. Moj muž pak, prigovara da su priče nedorečene. Tek što se počne nešto događati, hop – priča je gotova. No, naši mališani to uopće ne doživljavaju na ovaj način. Njima su priče super. Mnoštvo zanimljivih likova koji upadaju u razne njima zanimljive situacije pun su pogodak.

U pričama razne životinje i druga čarobna bića grade kuću za sve, organiziraju šumsku svečanost, rade ogrtače za promrzlu lanad, rade dizalo, upoznaju diva, odlaze na neobično putovanje još neobičnijim prijevoznim sredstvom itd.

Na prvoj stranici piše: “Bijaše jednom jedna čudesna šuma u kojoj su živjele brojne životinje u društvu s patuljcima i vilama, tintilinima i divovima…”

Mislite li da bi se i vašoj djeci svidjela ova slikovnica, posudite je u obližnjoj knjižnici i zajedno s njima uputite se u čudesnu šumu.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , . Označi link.