Predivna Sissi – Prvi ples

Naša djeca d.o.o., Zagreb, 2002., tvrdi uvez, tekst priredila: Larisa Mravunac, napisala: Anne-Françoise Loiseau

Ova je prekrasna slikovnica bila poklon uz slikovnicu Crvenkapica koju sam jednom prilikom kupila Karli, odnosno sama je izabrala u dućanu. Karla je željela Crvenkapicu pa slikovnicu Sissi nismo ni uzimali u ruke do nedugo, a sada je često čitamo i na Karlin prohtjev, ali i Krsto vrlo često uzima Sissi u ruke i želi je prolistati i čitati, posebno prije spavanja. Postoji serija slikovnica Predivna Sissi i to njih četiri: Cirkuska jahačica, Vragolasta djevojka, Zaljubljena djevojka i naravno Prvi ples. Ne znam je li ova slikovnica inspirirana romanom i filmom o Sissi jer nisam čitala, a možda i jeste.

Sissi je djevojka plemenita roda čiji su roditelji vojvoda Max i vojvotkinja Ludovika, a žive u dvorcu Possenhofen u Münchenu. Obitelj vojvode Maxa ima osmero djece koja su vrlo privržena jedni drugima i uvijek spremni na pomoć.

Otac Max bio je na dogom službenom putu u Egiptu i kad se vratio djeca su se silno obradovala njemu, ali i darovima koje im je donio. Sissi nije htjela dar već je htjela da otac priredi ples na prvi dan proljeća kako bi ona obukla žutu haljinu i crni baršunasti plašt. Bit će to Sissin prvi ples. Sissi je tatina miljenica i naravno da joj je udovoljio. Sissi je bila vrlo uzbuđena i pripreme u dvorcu su bile u punom jeku. Iako se majka protivila njezinom izboru odjeće jer se mlade djevojke plemenita roda odijevaju u bijelo i ružičasto, Sissi nije prošla nezapaženo. Posudite si u knjižnici ovu lijepu slikovnicu i pročitajte kako je prošao Sissin prvi ples.

Ne znam iz kojeg se razloga Sissi sviđa mojoj djeci, ali meni se sviđa jer je Sissi unatoč toga što je plemenita roda jedna vrlo skromna i draga, obična, djevojka koja voli pomoći drugima i vrlo je brižna i osjećajna prema drugima.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , . Označi link.