Predivan svijet znanja (Disney) – U dubinama Zemlje

Večernji edicija

Tisak i uvez: Vjesnik d.d., 2010. god., 57 str., tvrdi uvez.

Ovo je prva Enciklopedija iz zbirke Predivan svijet znanja s kojom smo se susreli i mojoj petogodišnjoj Ivoni se jako svidjela. Kad smo je počeli čitati mislila sam da to još nisu teme za nju i kako joj upravo iz tog razloga neće biti zanimljivo. Sjećam se da smo se pred nekih pola godine susreli sa sličnim člankom u nekom dječjem časopisu i nije joj uopće bilo zanimljivo. Da li jednostavno još nije bilo vrijeme za ove teme ili su bile opisane na način da ju nije zaintrigiralo, ne znam.

Mislim da bi joj ostale enciklopedije iz ove zbirke bile još zanimljivije. Vjerujem da ću ih kupiti ako bude prilike. Mali znatiželjnici mogu zaista puno naučiti iz njih.

U ovoj enciklopediji možete pronaći odgovore na pitanja kao što su:

Po čemu je specifična mineralna voda?

Što je ugljen?

Kako se dobiva čelik?

Što je srebro?

Postoje li zaista planine pod morem?

Što je nafta?

Zašto je zlato tako dragocjeno?

Gdje ima dijamanata?

…i još mnoga druga.

Napisana je na djeci razumljiv način i mislim da će velikom broju djece biti zanimljiva. Po mom mišljenju svaki roditelj poznaje svoje dijete pa tako i najbolje zna procijeniti da li bi ove enciklopedije već bile zanimljive njihovoj djeci ili ne. Mojoj Ivoni svakako jesu, a i Vid se pridruži čitanju. Pa ako za božićne poklone mislite pokloniti djeci nešto edukativno, evo odlične ideje.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , , . Označi link.