Pravi trkači – Auti (Cars)

Egmont, 2008. god., tvrdi uvez, slikovnica s 8 namagnetiziranih pomičnih autića.

Ovu slikovnicu sam našla na Internet portalu aukcije.hr. Cijena je bila nevjerojatnih 7 kn + 15 kn slanje poštom. Moram napomenuti da je slikovnica bila potpuno nova.

Vid je bio upravo u fazi Disneyevih autića pa smo slikovnicu Auti od 6o strana čitali i po nekoliko puta dnevno. Upravo zato smo i mislili kako bi mu se i ova mogla svidjeti. Nismo pogriješili. Slikovnica je bila pun pogodak kad je stigla poštom.

Teksta ima malo. Njime se upoznaje djecu s mjestom radnje i likovima koji bi trebali sudjelovati u događajima opisanima na pojedinoj stranici. Djeca sama slažu autiće/magnetiće na stranicu i mogu im mijenjati položaj. Događaji koji su prikazani su izvučeni iz originalne priče o Munjevitom Juriću.

Vid (2,4 god) često uzme slikovnicu u ruke i sam se s njom igra, a u igri mu se često pridruži i Ivona (4,7 god). Pošto klinci jako vole slikovnice i često me mole da im čitam, ponekad sam stvarno u gužvi oko slaganja ručka ili nečeg drugog i treba mi još par minuta da dovršim posao pa da im mogu pročitati slikovnicu koju žele. U tom slučaju im prvo ponudim ovu Disney slikovnicu sa magnetićima da se malo poigraju s njom, a kad oni završe s igrom ja sam već spremna za čitanje željene slikovnice.

Vjerujem da sam slikovnicom zadovoljna i iz razloga da sam ju platila jako jeftino. Da sam je platila nekih 100,00 kn vjerujem da bi moje zadovoljstvo bilo manje jer ipak ne vrijedi toliko. Slikovnica je više za igru nego za neko pravo čitanje, ne sadrži pouku i klinci osim čiste zabave ne mogu iz nje nešto više dobiti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.