Potraga za Nemom

Egmont, 2009. god., 64 str., tvrdi uvez, izlazilo uz 24 sata.

Pošto smo gledali istoimeni film o maloj ribici po imenu Nemo moram priznati da je ovo rijedak slučaj u kojem je crtić puno bolji od slikovnice. Ilustracije se ne mogu mjeriti sa crtićem, a događaja je previše da bi ih se moglo opisati u slikovnici od 64 strane. Moja preporuka je da ovu slikovnicu prije kupnje posudite u obližnjoj knjižnici. Nakon prvotnog razočaranja ovom slikovnicom danas je ipak tu i tamo pročitamo. Možda smo i mi krivi za previsoka očekivanja koja su naša djeca imala od ove slikovnice. Kad su ove slikovnice izlazile uz dnevni tisak, tjedan dana prije nego je slikovnica Nemo izašla smo im pričali o novoj slikovnici koju ćemo kupiti. Čak smo gledali i crtić ne bi li udovoljili njihovoj znatiželji. No kad je slikovnica napokon bila kupljena, ostali su prilično razočarani, baš kao i mi.

Glavni lik je mala ribica Nemo koji živi na koraljnom grebenu zajedno sa svojim ocem Marlinom koji nakon smrti svoje žene postaje previše zaštitnički nastrojen prema svom sinu. Kad dođe vrijeme da Nemo pođe u školu Marlin izmišlja svakakve razloge ne bi li ga odgovorio od toga, a mali Nemo jedva čeka upoznati nove prijatelje. Da bi pokazao koliko je hrabar otpliva u otvoreno more ne bi li dotaknuo brod. No tamo ga u svoju mrežu ulovi jedan ronilac te ponese kući u svoj akvarij. Hoće li Marlin uspjeti uz pomoć nove prijateljice, zaboravljive ribice Dore vratiti svog sina pročitajte u slikovnici.

Ovo je, po meni jedna od lošijih slikovnica iz istoimene serije. Da sam znala da ćemo je tako rijetko čitati, vjerojatno je ne bih niti kupila. No animirani film iz Disney radionice pod istoimenim naslovom nikako nemojte propustiti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.