Poštar Zvonko i čarobno dvorište

Gravis, 2009. god., meki uvez.

Napisao: Vlado Sokač

Ilustrirala: Gordana Jerabek

Poštar Zvonko bi ustajao svakog jutra, odijevao se, uzeo svoju veliku poštarsku torbu i krenuo sa svojim žutim biciklom raznositi pisma. Torba je svakog dana bila prepuna pisama pa je trebalo obići cijeli grad što je znalo potrajati i cijeli dan. Poštar Zvonko i njegov žuti bicikl koji je neprestano škripao bili su dobri prijatelji i cijele su dane zajedno obavljali težak posao. No jednog se jutra dogodilo nešto neobično: poštar se obukao, uzeo svoju veliku torbu, ali kad je izašao u dvorište njegovog bicikla nije bilo. Nestao je… Poštar je bio tužan i cijeli dan je pješice raznosio poštu. Kad se vraćao kući umoran boljele su ga noge, ali u jednom je dvorištu ugledao nešto posve neobično. Ugledao je, naime…

No dobro, sad sam već vjerojatno i previše rekla. Nešto bi ipak trebalo ostati malena tajna koju će otkriti samo oni koje je zainteresirala ova neobična priča. Kako bi vas zainteresirala da potražite ovu slikovnicu o poštaru Zvonku i njegovom žutom biciklu mogu vam samo reći da su moji klinci oduševljeni njome i čitamo je puno puta na dan. Priča je lijepa i neobična, a k tome još i poučna. Bravo za autora!

Želite li pobliže upoznati svoju dijecu sa zanimanjem poštara ili ih pak želite potaknuti da bolje paze na svoje bicikle? Ako je tako, onda je ova slikovnica prava stvar za vas.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , . Označi link.