Poljske životinje

Naša djeca, 2001. god., meki uvez.

Ovu slikovnicu sam pronašla u bakinom ormaru. Pretpostavljam da je bila vlasništvo sestrinih klinaca kad su bili mlađi. No ipak, da im se toliko svidjela, ne bi stajala zaboravljena na dnu ormara. Moji mali ljubitelji slikovnica odmah su je prisvojili, ali nismo se baš oduševili. Slikovnica opisuje poljske životinje, ali dosta je štura u pružanju informacija o pojedinoj životinji. Životinje koje možemo ovdje pronaći su: rovka, poljski miš, divlji kunić, zec, puž golać, gušter, vretence, božja ovčica, mrav i šišmiš.

Sadrži par ilustracija pojedine životinje, no opis je sadržan u samo dvije rečenice. Pretpostavimo li da može koristiti za upoznavanje manje djece sa životinjama, onda moramo pripomenuti da većini djece ilustracije neće dugo zaokupiti pažnju. Samo pravi ljubitelji životinja će pronaći nešto u ovoj slikovnici jer djeci starijoj od tri godine ne pruža dovoljno informacija, a malenoj djeci trebaju šarenije ilustracije kako bi im se pažnja zadržala na slikovnici duže vrijeme.  Mi smo je puno puta uzeli u ruke ne bi li pronašli neku informaciju o određenoj životinji koju nažalost, nismo pronašli.

Slikovnica koju se isplati djeci posuditi u knjižnici ili posuditi od prijatelja, ali se baš ne isplati investirati u kupnju iste jer vam djeca možda neće dobiti od nje mnogo ako mnogo traže.

U ovoj zbirci nakladnika Naša djeca izašle su slikovnice pod slijedećim nazivima: Domaće životinje, Vodene životinje, Šumske životinje, Divlje životinje, Ptice i Poljske životinje.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , , , , , , . Označi link.