Pokušaj opet

Egmont, 2006. god., tvrdi uvez, 27 str.

Ovo je još jedna od prekrasnih i poučnih slikovnica iz Egmontove zbirke o malom medvjediću po imenu Pooh. Ovoga puta mali smiješni medo pokušava napisati svoje ime te traži pomoć svojih prijatelja. No pitanje je da li itko od njegovih prijatelja zna pravilno pisati slova? Prvo odlazi do Sovca, zatim do Tigra, ali njegovi prijatelji (iako svi redom uvjereni da znaju pisati) mu nikako ne mogu pomoći.

Na kraju Pooh odlazi do Kristofora Robina koji mu pokaže kako da napiše svoje ime. Pooh je jako sretan, isto kao i njegov najbolji prijatelj Praščića koji je zaista ponosan na svoga prijatelja. Slikovnica na zabavan način poručuje djeci da ne treba odustati ako u nečemu ne uspijemo pri prvom pokušaju.

Disney ilustracije su kao i uvijek predivne.

Ovu slikovnicu smo dobili na poklon u Dm-u kad se uz kupljeni paket Pampers pelena i Pampers vlažnih maramica na poklon dobivala jedna od 4 slikovnice izašle u ovoj zbirci. Koliko sam uspjela na Internetu pronaći, cijena ove slikovnice je 33,25 kune.  No često se slikovnice iz ove zbirke mogu pronaći na Internet portalu aukcije.hr. Koliko se sjećam, mama Jelena je 4 slikovnice iz ove zbirke pred par mjeseci platila 35,00 kuna.

Mi doma jako volimo čitati ove “Winnie the Pooh slikovnice”. Jednostavne su, lijepe i poučne. Odlična stvar kod njih je to što su zanimljive i mlađoj i malo starijoj djeci. Ove slikovnice su trenutno (uz stare “Maja slikovnice”)  idealne za moje klince jer su oboje njima zadovoljni.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , , , , . Označi link.