Pokraj peći maca prela

Sretna knjiga, 18 str., tvrdi uvez.

Ilustrirala: Sanja Rešček

Ova prekrasna slikovnica sadrži 4 pjesme poznatih klasika. Ove pjesme su nastale prije 90-tak godina. Vjerujem da svi znamo da je u ono vrijeme svijet izgledao prilično drugačije. Koliko drugačije, vjerujem da je teško pojmiti današnjim roditeljima, a još manje njihovoj  dječici.  Upoznajte svoju djecu sa čarima ovih pjesmica jer ako nešto tako staro još ima sposobnost očarati najmlađe (ali i njihove roditelje), priznat ćete da zaslužuje svaku pohvalu.

  1. pjesma je Kukuc, a napisao ju je August Harambašić (1861. – 1911.). Mala dječica opisuju kako je to igrati se skrivača sa svojom majkom.
  2. pjesma je  „Djeca i maca“, a napisao ju je Krunoslav Kuten (1855. – 1894.). Ova pjesma je zapravo originalna verzija dobro poznate pjesmice „Pokraj peći maca prela“
  3. pjesmu je napisala Ivana Brlić Mažuranić (1874. – 1938.), a zove se „Mali patuljak“. U ovoj simpatičnoj pjesmici glavni lik je mala djevojčica Nena kojoj je uvijek teško hodati, pa pronalazi svakakve izgovore da bi je njena braća nosila.
  4. pjesmu je napisao August Harambašić (1861. – 1911.), a nosi naslov „Junak“. Pjesma je to o malom dječaku koji se ničega ne boji. Pa dobro, skoro ničega…

Mi često posuđujemo ovu slikovnicu u gradskoj knjižnici Čakovec, u kojoj imaju nekoliko primjeraka ove prekrasne slikovnice. Kad sam zadnji put tražila na Internetu cijenu ove slikovnice, bila je oko 55,00 kuna.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, u stihu | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.