Pogodi što jedem

Biblioteka Putokazi, Neretva, 2006. god., tvrdi uvez, 10 str., cijena: 50,00 kn.

Ova slikovnica potiče dijete da razvija motoriku ruku. Dijete mora pronaći odgovor na pitanje provlačeći uzicu – gusjenicu kroz rupice obilježene brojevima. Na taj način dijete će kroz igru pronaći odgovore na jednostavna pitanja koje mu se postavljaju. Kad su djeca bila mlađa imali smo slične igračke od tvrđeg kartona. Cilj je isto bio provući uzicu kroz rupice, ali rupice nisu bile obilježene brojevima. Moram priznati da se Ivona s tim igračkama igrala intenzivno do 3. godine, a Vidu nikada nisu bile pretjerano zanimljive. Ivona je ovog puta zapela u knjižnici za ovu slikovnicu, ali moram priznati da se baš i ne igra s njom.

Prvu večer koncentracija za provlačenje uzice kroz rupice je trajala pola sata, a kasnije ju je stavila u stranu. Kad predložim da je čitamo nije oduševljena i radije uzme u ruke nešto drugo.

Teksta ima malo, a ilustracije su šarene i prilično jednostavne i jasne. Na kraju će ispasti da se meni i mužu ova slikovnica svidjela više nego djeci. No ponekad se i to dogodi. Uglavnom meni se čini sasvim ok pa preporučam da je posudite u obližnjoj knjižnici. Mi ćemo je ostaviti još dan – dva pa se nadam da će joj klinci pružiti još jednu šansu.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , . Označi link.