Platnena slikovnica

Pestalozzi Verlag,Erlangen, 1990. god., platnena slikovnica.

Ova slikovnice kod nas doma budi prekrasne uspomene. Kupili smo je Ivoni kad je imala 3 mjeseca. Puno se je s njom igrala jer ova slikovnica i služi upravo tome: kako bi se djeca uz igru upoznala sa slikovnicama. Ova platnena slikovnica je zaista jednostavna i lijepa. Ilustracije su lijepe i šarene, prikazani su svakodnevni predmeti pa možete učiti djecu imenovati predmete koji ih okružuju.

Moji su klinci njome bili oduševljeni prvih godinu dana, a onda su je sve rjeđe i rjeđe uzimali u ruke. No danas je slikovnica pronašla drugu namjenu. Ivona je svakodnevno čita svojoj bebi Hani, a Vid promatrajući je oponaša svoju veliku seku pa i on svog omiljenog Dantea (veliku lutku ćelavicu) ponekad razveseli čitanjem.

Održavanje ove slikovnice je fantastično, pere se u perilici rublja zajedno sa ostalom odjećom na 40 stupnjeva i kad se opere i malo popegla izgleda kao nova. A to je veliki plus za prve slikovnice jer ih mališani često i pobljuckaju i zasline.

Cijena je pred 4 godine u nekim trgovinama bila jako povoljna (6 kn), ali ju nažalost od tada nisam nigdje vidjela u prodaji.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, za najmlađe | Tag članka: , , . Označi link.