Plašljiva vjeverica traži prijatelja

Melanie Watt, Naklada Nika 2009.

UPOZORENJE: Plašljijva vjeverica zahtijeva da prije čitanja ove knjige svaki čitatelj opere zube antibakterijskom pastom.

Ovakav početak slikovnice doista je originalan i na jedan šaljiv način navodi djecu na pranje zubi. Plašljiva vjeverica traži prijatelja zapravo je svojevrstan nastavak priče Plašljiva vjeverica. Slikovnice su napisane na isti način a posebno su drage djeci. S mnogo ilustracija i sitnih detalja, poput uputa kako upoznati pravog prijatelja i kako svladati neke osobne strahove, vrlo je prikladna za djecu sve dobi. Opisuje se vjeverica jako plahe naravi koja zbog svih svojih strahova nema prijatelje. No vjeverica odlučila je pobijediti svoj strah i pronaći prijatelja koji bi po njenoj procijeni bio idealan.

Znači ona treba nekoga tko ne grize, prilično je tih i naravno da je bez bakterija. No upravo suprotno vjeveričinom doimanju savršenog prijatelja ona nalazi psa. Psi imaju zube, blatne šape, sline, glasno laju i vjerojatno su leglo bakterija. No jako su zabavni i vjeverica odluči smanjiti kriterije.

Slikovnice o plašljivoj vjeverici možete potražiti na internet stranici www.nakladanika.hr

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.