Pinokio

Egmont, 2008. god., tvrdi uvez, 64 str., izlazilo uz 24 sata

Sve druge verzije jednostavno blijede u usporedbi s Disneyevim Pinokiom, malenim lutkom kojeg je stvorio dobri i brižni drvodjelja Geppetto. Vjerujem da više nitko ne može zamisliti da bi Pinokio mogao izgledati drugačije od onoga kako ga je zamislio tim iz Disney radionice. I s pravom je tako.

Kao što sam već spomenula, stari drvodjelja Geppetto jedne večeri završava svoje novo djelo, malenog drvenog lutka. Nadjene mu ime Pinokio i odlazi na spavanje. No, nešto se neobično događa u kući starog Geppetta kad on zaspi. Dolazi dobra Vila koja oživi drvenog lutka kako bi usrećila starog, dobrog drvodjelca. On je, naravno presretan kad se ujutro probudi.

Međutim stvari se ne razvijaju onako kako si je stari drvodjelja zamislio. Već prvi dan kad je svog malog lutka pošalje u školu, Pinokio odlazi u cirkus. Od tog dana sve kreće po zlu. Srećom, dobra vila je uvijek tu kako bi pomogla svom štićeniku.

Ovo je jedna od najljepših i najpoznatijih priča za djecu. Da su priče rangirane po tome koliko su poučne, vjerojatno bi bila na prvom mjestu. Zato ne propustite upoznati svoju djecu s Pinokiom i njegovim pustolovinama. Ova topla i poučna priča će vam se sigurno uvući pod kožu, a možda vas i podsjetiti na vaše djetinjstvo… Ako pak ne, pročitajte je svojoj djeci pa neka bar njih jednog dana podsjeti na njihovo…

Pokušajte pronaći i Pinokio animirani film iz Disney radionice. Odličan je.

Ako ste propustili izdanja ovih Disney slikovnica uz dnevni tisak, probajte pronaći na Internet portalu aukcije.hr. Znaju se naći po cijeni od 20,00 kuna.

Objavljeno u rubrici bajke, Čitaonica | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.