Pikove priče za laku noć – by Eric Hill

Mozaik knjiga, 2003. god., tvrdi uvez, 77 str.

Ako se do sada niste upoznali s malenim psićem po imenu Piko, svakako to učinite čim prije. Vaši će mališani sigurno biti oduševljeni.

Piko je maleni psić koji živi s mamom i tatom. Kroz 10 priča pratimo avanture njega i njegovih prijatelja. Pikovi najbolji prijateljicu su krokodil Kroko, nilska konjica Ronka te majmunčić Smješko.

Slikovnica koja se doslovce raspada koliko smo je puta pročitali. Na ljestvici Top slikovnica Piko kod moje djece definitivno zauzima prvo mjesto.

Ova prekrasna knjiga sadrži 10 priča: Pikov papirnati zmaj, Pikov neobični paket, Pikova izgubljena kost, Piko slijedi svoj nos, Piko na snijegu, Piko i ključ, Piko u šumi, Piko i kiša, Piko u zabavnom parku i Slatko sanjaj, Piko.

Ni ja ni moji klinci se nikako ne možemo odlučiti koja nam je priča najljepša, svaka je prekrasna na svoj način. Svakih par tjedana mijenjaju mišljenje o tome koja im je omiljenu priču o malenom Piku.  Ilustracije su prekrasne, tekst odličan.

Ako želite svojem djetetu kupiti slikovnicu koju će dugo čitati, Piko je savršen izbor za vas. U razgovoru s drugim mamama, saznala sam da je Piko slikovnica koja zaista prati vaše dijete kroz djetinjstvo pa je tako čitaju i mališani od 1 godine i školarci od 7 godina. Ivona ju je dobila na poklon od bake i djeda kad je slavila drugi rođendan. Od tada pa do danas, doslovce je ne ispuštamo iz ruke. Vid se zaljubio u nju kad je bio star tek godinu dana. To je najbolji poklon koji smo ikada dobili. Klinci priče već znaju napamet i to doslovno. Znaju redoslijed riječi u svakoj rečenici i točan redoslijed rečenica u tekstu. Ali ta činjenica im ovu slikovnicu ne čini ništa manje zanimljivom.

Tokom godina uspjeli smo nabaviti i Piko crtić i Piko cd s pričama, ali slikovnica je kod moje djece definitivno broj 1.

U gradskoj knjižnici u Čakovcu imaju zaista veliki izbor slikovnica o malenom Piku pa ih često posuđujemo da vidimo koje će sve avanture Piko još doživjeti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, priče | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.