Petra slavi rođendan

Forum, 16 str., tvrdi uvez, slikovnica sa satom.

Ovoga puta Petra slavi rođendan. Pozvala je sve svoje prijatelje i uređuje se kako bi ih dočekala i s njima proslavila taj veseli dan. Naravno, i Krešu treba urediti. Napokon svi prijatelji stižu na proslavu. Donose i pregršt lijepih poklona, a tu je i torta… Ne propustite doznati kako je Petra proslavila svoj rođendan.

Uz ovu lijepu slikovnicu možete učiti na zabavan način koliko je sati. Slikovnica u gornjem desnom uglu ima sat sa pomičnim kazaljkama i možete za svaki događaj pokazati koliko je sati.

Cijena ove zaista simpatične i vesele slikovnice je 34,10 kuna, no vjerujem da je imaju u većini gradskih knjižnica. Mi je često posuđujemo u našoj Gradskoj knjižnici u Čakovcu.

Petra nas uvijek oduševljava svojim drugačijim pristupom pojedinim događajima i problemima. Iako postoje mnoge slične slikovnice uz koje možemo učiti koliko je sati, ova je nekako posebna i drugačija. Također postoje mnoge slikovnice gdje glavni junak slavi rođendan, no Petra uvijek nekako proslavi na drugačiji i zanimljiviji način. Možda je to zato jer našu dragu Petru sva djeca već dobro poznaju. U Petri uvijek pronađemo onu toplinu koja nedostaje većini slikovnica i zato slikovnice iz te zbirke zaista često čitamo. Čitajući ih, i ja i djeca osjećamo ugodu i međusobnu povezanost. A to i je bit čitanja.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , . Označi link.