Petra je dobila brata

Forum, 2009. god., tvrdi uvez.

Napokon se ostvarila Petrina velika želja, postala je starija sestra. Iskrene čestitke njoj i njenim roditeljima. Nakon svih pustolovina koje smo do sada doživjeli s njom, osjećamo kao da je Petra dio naše obitelji. Nadamo se da je i svog voljenog Krešu upoznala s malim bratom.

Idealna slikovnica ako uskoro čekate prinovu u obitelji. S Petrinom željom da postane starija sestra smo se već susreli u prethodnim pustolovinama naše male prijateljice. A sad se njena želja i želja njenih roditelja konačno ostvarila. Petrini roditelji već danima nešto šapuću i neprestano se smješkaju. Napokon joj govore sretnu vijest. Majčin trbuh raste iz dana u dan, kao veliki balon. A onda jednog dana tata dolazi po Petru u školu i govori joj da se rodio Darko. Presretna Petra odmah odlazi u bolnicu ne bi li vidjela svog brata i, naravno, mamu. Ali tako maleno biće ipak nije očekivala…

Ne propustite ovu veselu i toplu slikovnicu pročitati vašoj djeci, bili oni djevojčice ili dječaci. Nedavno sam čula jednu mamu kako govori da oni kod kuće nemaju “Petru” jer je “Petra” za curice, a “Jakov” za dečke. Ma dragi moji roditelji, pa to jednostavno nije istina. To je kao da kažete da je kakao za dječake, a čaj za djevojčice. Besmisleno, zar ne?

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.