Petar Pan u Zemlji mašte

Grafički Zavod Hrvatske, 1987. god., 43 str., tvrdi uvez.

Ova slikovnica djecu uvodi u zanimljive pustolovine s Petrom Panom i njegovim malim, ali brojnim prijateljima. Posebnost ove slikovnice je u tome što dijete sudjeluje u samoj radnji tako da postaje jedan od likova u dobro poznatoj priči. Samo odabire daljnji tok događaja pa priča ima nekoliko mogućih završetaka.

Ako vam se ne sviđa završetak ili vas zanima što bi se dogodilo da ste krenuli drugim putem, krenite iz početka i odaberite nešto drugo.

Ako ste generacija ranih 80 – ih ili ste pak imali mlađu braću i sestre, možda će vam biti poznata ova slikovnica.

Meni i sestri je mama jednom prigodom kupila kolekciju ovih zanimljivih Disney slikovnica. Kako u to vrijeme djeca nisu imala niti približan broj slikovnica kao naša djeca, ova kolekcija je stvarno obilježila moje djetinjstvo.

Moja je mama kupila ove slikovnice s namjenom da ih pokloni meni za rođendan. Na našu sreću, a njenu nesreću sestra i ja smo otkrile gdje ih skriva. Svaki dan kad je mama poslije podne otišla na posao odlazile smo do tajnog skrovišta i čitale, čitale… Točno bi zapamtile redoslijed po kojem su slikovnice bile složene jedna na drugu tako da ni danas zapravo ne znam kako je otkrila našu malu prevaru. U našu obranu moram reći da nam namjere (kao i namjere djece diljem svijeta) nisu nikada bile loše. Tako smo slikovnice dobile puno prije rođendana jer je mama zaključila da ništa od toliko skrivanog rođendanskog iznenađenja.

Provjerene Disney ilustracije dovoljno su jamstvo kvalitete. Tekst je zanimljiv, a sama ideja za izradom ovakvog  tipa slikovnice je odlična.  Vjerujem da će oduševiti svako dijete.

Ovakve slikovnice vidjela sam na Internet stranicama na kojima možete kupiti rabljene slikovnice (aukcije.hr i njuškalo.hr). Cijena dosta varira tako da sam vidjela da se neke prodaju po 40,00 kuna, a neke po ispod 15,00 kuna.

Ako se odlučite na kupnju, vaša djeca će zaista shvatiti zašto je toliko poseban taj Petar Pan. Naravno upoznat će i Wendy te njenu braću. Tu su i nezaobilazni Izgubljeni dječaci te strašni kapetan Kuka i još strašniji krokodil. Zemlja mašte je jedno stvarno posebno mjesto koje bi trebalo posjetiti svako dijete.

Ostale slikovnice iz iste serije: Alisina pustolovina u Zemlji čudesa

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , . Označi link.