Petar Pan

Egmont, 2008. god., 64 str., tvrdi uvez, izlazilo uz 24 Sata.

Nedavno sam o poznatoj priči o Petru Panu razgovarala sa svojom prijateljicom Jasnom kojoj nikako nije „sjela“ ova priča. Svaka varijanta ove priče joj je prilično nejasna. Točno sam znala o čemu govori i nisam znala pronaći riječi kojima bi joj objasnila svu ljepotu i bit ove priče. Kako bi u potpunosti shvatili ovu priču morate zaroniti duboko, duboko u dječji svijet. Pitate li djecu njima nema ništa nejasno vezano uz ovu priču. Ako, naravno nisu čuli naše mišljenje o njoj. Sa mnom je drugi slučaj. S pričom o ovom neobičnom dječaku koji nikada ne odraste sam se upoznala u doba djetinjstva uz pomoć slikovnice Petar Pan u Zemlji mašte. S tom varijantom ove priče zaista ulazite duboko u ovu prekrasnu priču. I to doslovce. Hvala Bogu, imala sam priliku pročitati i originalnu verziju Petra Pana koju je napisao James Matthew Barrie kad sam je morala čitati za ispit na fakultetu. Čitala sam je kad sam bila trudna s Ivonom i doslovce sam gutala svaku riječ. Ova me knjiga polako, ali sigurno uvela u dječji svijet, a on je prekrasan i neobičan kao i ova priča.

Priča je to o malom dječaku Petru Panu koji dolazi u dom obitelji Darling te njihovo troje djece Wendy, Mikea i Johna vodi sa sobom u Nigdjezemsku. Tamo će djeca upoznati Izgubljene dječake, malu vilu Zvončicu, ali i zločestog kapetana Kuku. Pročitajte ovu zanimljivu slikovnicu te saznajte što se sve zbiva u čarobnoj zemlji Nigdjezemskoj.

Ilustracije su prekrasne, priča fantastična.

O samom sadržaju je možda bolje ne pisati puno jer je radnja opsežna i teško se može opisati sve, a da se ne izgube bitni detalji. Smatram da bi svako dijete trebalo biti upoznato s Petrom Panom i njegovim prijateljima. A možda bi je trebali pročitati i roditelji i pokušati bar na tren razmišljati kao djeca. Možda vam to pomogne u svakodnevnom razumijevanju vlastite (i tuđe) djece te njihovih postupaka i načina razmišljanja.

Ovu slikovnicu smo kupili kad je izlazila uz dnevni tisak, ali kasnije sam još jednu kupila preko Internet portala aukcije.hr za poklon jednom Ivoninom prijatelju po cijeni od 20,00 kuna.

Objavljeno u rubrici bajke, Čitaonica | Tag članka: , , , , , , , , , , , , . Označi link.