Pero i čarobni tepih

Egmont d.o.o., Zagreb, 2008., tvrdi uvez, iz kolekcije Tomica i prijatelji, 12 stranica

Ovu je slikovnicu u knjižnici izabrao Krsto  i to vjerojatno zbog vlaka koji je na početnoj stranici. Trenutno je u oduševljen vlakovima tako da mu se ova slikovnica svidjela na prvi pogled. Zanimljivo je promatrati tu dječicu kako oni biraju knjige u knjižnici, ili im se sviđaju korice, ili ilustracije, a možda su to vidjeli na televiziji pa sad žele imati i knjigu. U svakom slučaju nije pogriješio u izboru jer mu se slikovnica sviđa, jednostavna je, ilustracije su zgodne i čitamo je ili je sam lista i gleda slike.

Na otoku Sodoru održat će se sajam cvijeća pa je Pero morao na stanicu dostaviti crveni tepih prije nego dođe operna diva Anica Botica. Pero nije baš bio oduševljen zadatkom koji mu je dao gospodin Debeljkić, ali kad je zamislio da bi to mogao biti čarobni tepih već je bio zadovoljniji. Vjetar koji je tog dana puhao, učinio je tepih čarobnim i ostavio Peru u uvjerenju da je dostavio čarobni tepih. Putem je naravno na tračnicama sreo svoje prijatelje Tomicu, Gordona, Brunu i Damir i zadatak je uspješno obavio.

Ako ste gledali crtić nema sumnje da će se i knjiga svidjeti vašem mališanu. No nikako ne preporučam kupovanje ove knjige jer brzo dosadi, posudite ju u knjižnici i za par dana kad je vaš mališan više ni jednom neće uzeti u ruku jednostavno je vratite i posudite mu neku drugu. Tako štedite novac, ali i životni prostor, a vrijeme provedeno s knjigom činite vašem mališanu zanimljivim. I bolje da čitate knjige iako to oduzima vaše vrijeme, nego da ga posjednete pred televizor i pustite mu crtić.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , . Označi link.