Pčelica Maja na mrazu

Biblioteka Biberče, 1980. god., meki uvez, 16 str.

Ova mala slikovnica pripadala je mom mužu kad je bio dijete. Bila je to jedna od Ivoninih prvih slikovnica. Malog je formata pa ju je Ivona s oduševljenjem listala kad je počela upoznavati slikovnice. Stranice su već tako tanke da se svaki put kad je čitamo bojim da ćemo je podrapati samim listanjem. No to djeci ništa ne znači Neke slikovnice mogu biti prekrasne, velike i nove a jednostavno im se ne sviđaju. No ova stara i dosta oštećena slikovnica ulazi u top 10 njihovih omiljenih slikovnica. Kad je Ivona imala 2 godine nosili smo je na more i pri povratku s mora shvatili smo da je ne možemo naći. Bili smo uvjereni da smo je negdje izgubili ili ostavili u apartmanu. Ivona je stalno pitala za nju i stvarno mi ju je bilo žao. Kad smo slijedeće godine spremali na more (prvi put u četvero – Vid nam se rodio te zime) pronašli smo je u malom pretincu kovčega. Da ste samo vidjeli taj osmjeh! Čitali smo je danima bez prestanka. I Vidu se odmah svidjela i s veseljem sam je čitala i njemu. Od tada je čuvaju kao najveće blago.

Priča je jednostavna i zaista prilagođena djeci raznih uzrasta (od malih beba do znatiželjnih petogodišnjaka). Ima srbizama, ali ja ih uvijek prevedem prilikom čitanja pa s tim nemamo problema sad dok im još ja čitam slikovnice.

Znatiželjna pčelica Maja jedne hladne jeseni poželi letjeti na listu. Sa sobom naravno povede i svog neizostavnog prijatelja Pavu. List ih zbaci na zamrznuto jezero, ali male pčelice ne znaju točno što je to jer još nikada nisu vidjeli zamrznutu vodu…Pčelice bi lako nastradale da se u blizini nije našla bubamara…

Probajte ove slikovnice pronaći na Interent portalima na kojima se mogu naći rabljene slikovnice poput aukcije.hr ili njuškala. Vjerujem da nećete požaliti.

Mi imamo dvije slikovnice iz ove zbirke i puno ih čitamo. Žao mi je da ih nemamo sve jer se priče nadovezuju jedna za drugom. No mogu se čitati i ovako.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , . Označi link.